Vallen en opstaan

Het is belangrijk om je successen te vieren. Wanneer je iets bereikt hebt, is het goed om dat duidelijk te maken met een feestje, stuk taart of glas bubbels. Je mag trots zijn als je iets goed hebt gedaan en dat mag je aan jezelf en anderen laten zien. Voordeel van het feestje is ook dat je daardoor je successen ook beter herinnert. Het is gemakkelijker je een feestje te herinneren, dan alleen iets dat gewoon goed gegaan is. Dus als je dat aan elkaar plakt, kun je het positieve gevoel gemakkelijker weer naar boven halen. Dat is ook een van de belangrijke redenen waarom we projecten in stukjes knippen met tussentijdse ‘oplevermomenten.’ Lekker, taart!

Toch, wat als ik je nu vraag waar je in je leven het meeste van geleerd hebt? De ervaring waarvoor je tot op de dag van vandaag dankbaar bent. Dikke vette kans dat dit iets is dat je niet gevierd hebt. Waarschijnlijk is het iets wat gierend uit de bocht is gevlogen met flinke waterschade tot gevolg. Deze ervaring hoefde niet gevierd worden om haar niet te vergeten. Je kan het je goed herinneren, omdat je er iets van geleerd hebt. Omdat het je veranderd heeft.

Fouten hoef je niet te vieren, maar je moet er wel van leren. Dus niet onder tapijt schuiven die grote fouten en harde struikelpartijen. Want dan is de kans groot dat ook de lessen daar blijven en dat is zonde, want echt leren kan je leven veranderen!

Hoe zit dat met projecten? Die evalueren we vaak omdat het moet, niet omdat we er veel zin in hebben. We moeten op zoek naar de ‘lessons learned’. Naar de dingen die we de volgende keer beter moeten doen. We vergelijken de gemaakte kosten en besteedde tijd met de vooraf gemaakte afspraken. We bespreken de communicatie en het feit dat we toch wat al te optimistisch waren aan het begin en als het een beetje meezit durven we ook toe te geven waar we zelf fouten hebben gemaakt. Pfoeh, het zit er weer op, we hebben geëvalueerd! Snel een verslagje maken, in het projectdossier stoppen en dat dossier vooral snel sluiten. Dat mag, want het project is nu afgerond. Niemand die het ooit nog zal zien…

Wel jammer. Daar moet toch iets beters op te verzinnen zijn. “Hmmm, een nieuw recept voor evalueren, dat moet ik even laten sudderen…”

Loesje

1 thoughts on “Vallen en opstaan

  1. Pingback: EvaluLeren | proceschef

Plaats een reactie